Main Content

REBRÍČEK: 5 najotravnejších prestupových špekulácií

nedeľa, 26. máj 2013 12:11 | Autor: Jakub Mihálik

Prestupové špekulácie väčšinou pútajú pozornosť fanúšikov po celom svete. Asi v každom prestupovom období sa však nájde jeden prestupový príbeh, ktorý nás svojou zdĺhavosťou prestane baviť. Tu je 5 prestupových ság, ktoré nás postupom času začali otravovať. Ktorá dvíhala tlak vám?

John Obi Mikel


Prestupový príbeh nigerijského reprezentanta bol špecifický v tom, že okrem bulvárnych plátkov, roztržiek medzi až troma klubmi a vyšetrovaním zo strany anglickej futbalovej asociácie, sa dostal dokonca až na súd. Ešte v roku 2003 sa Manchester United dohodol vtedy s talentovaným tínedžerom, ktorý mal putovať do nórskej ligy, kde sa v drese Lynu Oslo mal pripraviť na veľký futbal. Kontrakt mal podpísať týždeň po tom, ako nastúpi v Osle, to sa už písal rok 2005. Nič nenasvedčovalo tomu, že prestup by nemal prebehnúť hladko, Mikel sa dokonca ukázal v drese United na tlačovej konferencii.

Komplikácie prišli zo strany Chelsea, ktorej sa Obi Mikel taktiež zapáčil. Zástupcovia klubu totiž tvrdili, že oni už majú platný kontrakt s Obim Mikelom. Koncepcia Chelsea (alebo plat) sa Nigérijčanovi páčila asi viac, keďže začal vyhlasovať, že do kontraktu s United bol nasilu dotlačený. Nekonečný príbeh skončil nakoniec až v roku 2006, keď Chelsea súhlasila so zaplatením 12 miliónov libier United a 4 miliónov Lynu Oslo. Po troch rokoch sa teda nakoniec Obi Mikel mohol predstaviť vo vytúženej Premier league.

Odporúčané články