Main Content

KOMENTÁR: Juventus urobil obchod roka

štvrtok, 27. jún 2013 11:22 | Autor: Jakub Mihálik

KOMENTÁR: Juventus urobil obchod roka
KOMENTÁR: Juventus urobil obchod roka | zdroj: foto TASR

Zatiaľ, čo najväčšiu pozornosť prestupového poľa pútajú prestupoví giganti ako AS Monaco, Real Madrid, či FC Barcelona, Juventus Turín sa nenápadne prepracoval k prestupu roka. Carlos Tévez a jeho prestup do Talianska je skutočne výborným nákupom.

Na začiatku prestupového obdobia sa dlho skloňoval Gonzalo Higuaín ako najväčší favorit na prestup do talianskeho veľkoklubu Juventus Turín. Higuaín je čoraz bližšie a bližšie Arsenalu, no Juventus rozhodne smútiť nemusí. Jednak ušetrili 30 miliónov za Higuaínov prestup, na druhej strane sa mohli popozerať po inej možnosti a tá veru stojí za to. Higuaínov krajan, Carlos Tévez , je viac ako vyrovnanou náhradou.


Tévezovi mal o rok končiť kontrakt v Manchestri City. Po všetkých problémoch, ktoré Carlitos na Etihad Stadium zažil, je vôbec prekvapivé, že vydržal so Citizens až štyri roky. Modrý tím sa zbavil Balotelliho, Manciniho a Tévez bol posledným ohnivkom nepokojov, a tak vôbec nebránili odchodu Téveza do Talianska.
Juventus v podobe Téveza získava hráča, ktorý má vo svojej vitríne niekoľko dôležitých titulov. Dokázal svojim pôsobením v Argentíne, Brazílii, Manchestri United a Manchestri City, že je platným hráčom pre akýkoľvek tím. Nepochybne, jeho povaha vyvoláva otázniky, no aj jeho rozmarnosti mali svoj dôvod. Jedným z nich bol príliš mierny prístup kouča Manciniho, ktorý chcel byť za každú cenu s hráčmi kamarát. Druhým bolo Anglicko, ktoré Tévez z duše nenávidel, odmietal sa naučiť jazyk, nevedel si zvyknúť na tamojšie počasie. Nový kouč Conte nie je z tých, ktorí by tolerovali akýkoľvek náznak nedisciplinovanosti, Taliansko a jeho atmosféra môže Tévezovi vliať do žíl novú dávku energie.


Carlos má ešte stále len 29 rokov a pred sebou niekoľko sezón na vrchole svojich síl. V drese Bianconeri bude nosiť číslo 10, ktoré v minulosti patrilo takým hviezdam ako Platini, Baggio, či Del Piero. Toto gesto svedčí o tom, akú pozíciu v Juve Tévezovi pripisujú. Hráč s buldočou povahou, skvelou technikou a rokmi preukázanými streleckými schopnosťami, prinesie do kádra Juve to, čo hľadali. A čo je dôležité, za veľmi prívetivú cenu. Hoci tento prestup nepúta toľko pozornosti ako multimiliónové prestupy Isca, Neymara, či Falcaa, kvalitou sa Tévez určite nemá za čo hanbiť. Juventus výmenou za 12 miliónov eur získal prestup roka!
 

Odporúčané články