Main Content

Hokej: Markovič pokračuje v Martine, klub si udržal aj ďalších 13 hráčov

štvrtok, 29. máj 2014 09:05 | Autor: TASR

Martin 28. mája (TASR) - V drese hokejového extraligistu MHC Mountfield Martin sa aj v budúcej sezóne predstaví doterajší líder tímu Jaroslav Markovič. Vedenie klubu s ním podpísalo v stredu nový kontrakt a zmluvne si v uplynulých dňoch zaviazalo aj ďalších trinásť hráčov.

"Od pána Kalnického som dostal serióznu ponuku a slušné podmienky. Veci sú naštartované správnym smerom a cítim, že sezóna bude pre Martin úspešná. Chcem pomôcť tomuto tímu, byť jeho súčasťou a tešiť martinských fanúšikov," uviedol na oficiálnom facebookovom profile MHC Markovič. Práve on ťahal Martin v uplynulej sezóne svojimi bodmi za lepším umiestnením v tabuľke a v celkovej štatistike po základnej časti sa ocitol na 3. mieste.

Martinčania sa opäť po štyroch rokoch prebojovali v ročníku 2013/2014 do play off. Vo štvrťfinále však vypadli v najkratšom možnom čase, 0:4 na zápasy, s neskorším majstrom SR HC Košice. Markovič si po podpise novej zmluvy váži korektné vzťahy v klube. "Musím vyzdvihnúť nadštandardné vzťahy nielen v kabíne, ale aj v celom klube. Som rád, že pokračujem v Martine. Celá rodina sme tu doma, dcérka tu ide tento rok do škôlky," dodal skúsený útočník.

Martinský dres si v budúcej sezóne oblečie okrem Markoviča ešte aj ďalšia šestica útočníkov - Peter Galamboš, Dominik Fujerík, Jakub Suja, Lukáš Finsterle, Michal Važan, Andrej Themár. V defenzívnych radoch budú popri skúsenej dvojici Ivan Ďatelinka, Andrej Novotný naďalej hokejovo rásť Tomáš Tupý, Tomáš Brcko a Marek Pacalaj. Brankárske duo zatiaľ tvorí dlhoročný brankár MHC Michal Dzubina s juniorom Michalom Žingorom.

V najbližších dňoch by malo vedenie klubu oznámiť príchod ďalších hráčov do tímu na všetkých troch postoch.