Main Content

Hokej: Skúsený obranca Kolba sa po piatich rokoch vracia do Martina

pondelok, 23. jún 2014 12:05 | Autor: TASR

Martin 23. júna (TASR) - Hokejový obranca Marek Kolba sa po piatich rokoch vracia do extraligového Martina. Skúsený zadák podpísal s vedením klubu bližšie nešpecifikovanú zmluvu. V pondelok o tom informovala oficiálna facebooková stránka MHC Mountfield.

Tridsaťštyriročný Kolba pôsobil v Martine už v rokoch 2005-2009, v roku 2009 získal s mužstvom Kontinentálny pohár. Po odchode z MHC hral v Banskej Bystrici, odkiaľ v sezóne 2011/2012 prestúpil do HC Košice, kde získal dva majstrovské tituly. V minulosti pôsobil aj Slovane Bratislava, Poprade či Havířove.

"S Martinom ešte nemám extraligovú medailu a teraz cítim príležitosť. Teším sa na fanúšikov a chalanov v kabíne, navyše s Ivanom Ďatelinkom sme spolu tri roky tvorili obrannú dvojicu," uviedol Kolba pre oficiálny facebookový profil martinského klubu.

Generálny manažér MHC Mountfield Martin Kalnický tak dotiahol do mužstva ďalšiu zaujímavú posilu. "Rokovania trvali niekoľko týždňov, dnes sme to s Marekom potvrdili podpisom zmluvy. Marek je aktuálny majster Slovenska, jeho skúsenosti pomôžu k napredovaniu nášho tímu," informoval Kalnický.

Kolba zaznamenal v uplynulej sezóne v drese HC Košice v 46 zápasoch základnej časti dvanásť bodov (2+10), v play off pomohol "oceliarom" k zisku titulu dvoma bodmi (0+2) v 15-tich dueloch.