Main Content

Hokej: HKM Zvolen - HC'05 B. Bystrica 4:3 v dohrávanom zápase 1. kola extraligy

utorok, 7. október 2014 18:05 | Autor: TASR

Zvolen 7. októbra (TASR) - Až po necelom mesiaci, presne 25 dňoch dohrali zápas 1. kola Tipsport extraligy derby rivali HKM Zvolen a HC'05 B. Bystrica s konečným výsledkom 4:3. Predchádzajúci ukončili hlavní rozhodcovia predčasne, ked 87 sekúnd pred koncom hustý dym nad ľadovou plochou, ktorý spôsobila pyrotechnika v tábore banskobystrických divákov, sa nerozplynul ani po vyše hodinovom čakaní. Podľa pravidiel zápas rozhodcovia predčasne v 58:33 min za stavu 4:3 ukončili a zostávajúce sekundy sa bez divákov dohrali až teraz.

HKM Zvolen - HC'05 B. Bystrica 4:3 (0:3, 3:0, 1:0)

Góly: 26. L. Jurík (Podkonický, Chovan), 30. M. Chovan (Pokovič, Brabenec), 33. Bortňák (Škvaridlo), 45. Obdržálek (Puliš, Brabenec) - 3. Lunter (Predajniansky), 9. Hudec (Kudrna), 18. Kafka (Hudec, Lunter). Rozhodcovia Bundil, Baluška - Šefčík, Výleta, vylúčení 5:3, presilovky 1:0, v oslabení 1:0, v 1. zápase 3688 divákov, v dohrávke bez divákov.

Kuriozitou bolo, že len v nedeľu pred dvoma dňami bojovali obe mužstvá proti sebe na breznianskom štadióne v 10. kole (Zvolenčania zvíťazili 6:4). Už podľa priebežného stavu nedohratého stretnutia bolo zrejmé, že ho poznačili veľké obraty. Bystričania vyhrávali 3:0, potom Zvolenčania šnúrou štyroch gólov strhli vedenie na svoju stranu. Dohrávaných 87 sekúnd bolo v znamení oslabenia Zvolenčanov o Puliša, ktorý si šiel na trestnú lavicu sadnúť 1:27 min pred koncom tretej tretiny. Tak ako sa očakávalo, dohrávaných 87 sekúnd začali 'barani' s odvolaním brankára Wiikmana a power-play s početnou výhodou o dvoch korčuliarov im mala dopomôcť vyrovnať a posunúť zápas do predĺženia. Prvé buly sa vhadzovalo v obrannej tretine Zvolenčanov, na ľade mohli byť len hráči zo zápasu predchádzajúceho a celá súpiska kopírovala predchádzajúcu, okrem tých, ktorí nemohli z rôznych dôvodov nastúpiť. Po buly medzi Brabencom a Hudecom zostali Bystričania v tretine, no strely Hudeca, Kafku a opäť Hudeca nenašli správny smer. Deväť sekúnd pred koncom Jurík netrafil prázdnu bránku a bolo po zápase.