Main Content

Corgoň liga - 20. kolo: Žilina opäť zaváhala, Slovan deklasoval Prešov - súhrn

sobota, 5. marec 2011 19:42 | Autor: TASR

Corgoň liga - 20. kolo: Žilina opäť zaváhala, Slovan deklasoval Prešov - súhrn
Corgoň liga - 20. kolo: Žilina opäť zaváhala, Slovan deklasoval Prešov - súhrn | zdroj: SITA, foto SITA

Prinášame vám súhrn sobotňajších výsledkov 20. kola Corgoň ligy. Na konci článku nájdete aktuálnu tabuľku ligy.

FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Ružomberok 3:0 (1:0)

Góly: 7. M. Babic, 85. Janečka, 89. Pavlovič, ŽK: 21. A. Candrák, 40. Kuračka - 26. P. Maslo, 29. Sivčevič, 32. J. Maslo, ČK: 87. Sivčevič (Ružomberok) po druhej ŽK, rozhodovali: Kráľovič - Mikulaj, Lieskovský, 1232 divákov

Zostavy:
Zlaté Moravce: M. Kuciak - A. Candrák, Janečka, Pavol Majerník, Chren - Pavlovič - Orávik (87. Kuráň), M. Babic, Kuračka, Hruška (65. Tomášek) - Brčák (46. Žilák)
Ružomberok: Hrdlička - P. Maslo, J. Maslo, Kostelný, Radič - Bielák - Ďubek, Sivčevič, J. Chovanec (85. Pilár), Hoferica (59. Š. Pekár) - T. Chovanec (75. Lovás)

V mrazivom počasí vyšiel úvod lepšie domácim. Prebiehala 7. min stretnutia, Orávikov center našiel v pokutovom území Brčáka, ten šikovne posunul loptu Babicovi, ktorý namieril presne do šibenice Hrdličkovej bránky - 1:0. V 10. min Hruška rozohral rohový kop, avšak Babic z dobrej pozície prestrelil. Po štvrťhodine hry Orávikov center našiel v pokutovom území nekrytého Kuračku, ktorého hlavička len tesne minula cieľ. Prvý strelecký pokus hostí prišiel v 25. min, Sivčevičovmu zakončeniu však chýbala razancia aj presnosť. Skóre sa mohlo zmeniť v 35. min, Kuračka však v dobrej pozícii mieril iba do brankára. V závere prvého dejstva sa nedokázali na jednej strane presadiť Sivčevič a na druhej

Po zmene strán sa hral obojstranne útočný futbal. V 48. min Orávik rozohral rohový kop, Babic predĺžil na Pavloviča, ktorý hlavou mieril tesne vedľa. Ďalší roh Orávika našiel Kuračku, ten však z troch krokov zakončil do Hrdličkových rúk. V 67. min skúšal šťastie Pavlovič, ale jeho strelu z 20 m gólman hostí kryl. Na opačnej strane kontroval Ďubek, ale aj Kuciak bol pozorný. Záverečná štvrťhodina priniesla neúprosný boj s množstvom nepresností a nedovolených zákrokov na oboch stranách. V 82. min sa v dobrej pozícii ocitol Ďubek, bránku však netrafil. O tri minúty neskôr Orávik rozohral roh, Majerník predĺžil na Janečku, ktorý hlavou zblízka poistil vedenie domácich. Hneď na to sa z ihriska porúčal po druhej žltej karte hosťujúci Sivčevič. Tretí klinec do ružomberskej rakvy zatĺkol parádnou strelou Pavlovič. Vzhľadom na priebeh zápasu je víťazstvo domácich zaslúžené.


MFK Košice - FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (0:0)

Gól: 85. T. Dobias, ŽK: 65. U. Matič - 74. Matůš, rozhodovali: Pavlík - D. Hrčka, Petríček, 830 divákov

Zostavy:
Košice: Tofiloski - Kolbas, I. Djokovič, Dobias, Čonka - K. Kuzma, Šinglár - Juhar (79. Digoň), U. Matič (90. Skvašík), Viazanko (90. Pačinda) - D. Škutka
Dunajská Streda: J. Novota - P. Ďurica, I. Obert, Hrabáč, Boya - Helísek (84. Halimi), Hílek, Lénárth (89. N´Kendo), Tomčák - M. Filo (74. Hassan), Matůš

V prvom polčase na ihrisku jasne dominovali Košičania, hostí za celých 45. min nepustili ani do vlastnej šestnástky. Už v druhej minúte domáci Čonka zle trafil loptu pri voleji v dobrej pozícii. V 6. min Matič vysunul Viazanka, no jeho zblokovaná strela skončila nielen nad vybiehajúcim Novotom, ale aj nad bránkou. Domáci hrali na ďalej aktívne a v 21. min mali najväčšiu šancu, keď Viazanko vysunul za obranu Juhara, no ten sám pred Novotom mieril tesne vedľa. O tri minúty neskôr skončila mimo aj krížna strela Matiča. Hostia si prvý strelecký pokus pripísali až v 38. min, keď Tomčákov priamy kop z 20 m skončil v náručí Tofiloského.

Po zmene strán sa domáci predháňali v zahadzovaní šancí. Najprv Kolbasov volej išiel vedľa, onedlho Viazanko v dobrej pozícii mieril podobne a do tretice aj Čonkova delovka išla mimo. Keď v 68. min zahodil tutovku aj Kolbas, domáci znervózneli a v ďalších minútach sa už nedostávali do zakončenia. V 85. min sa však predsa len dočkali, keď sa po Kolbasovom rohu lopta dostala k Dobiasovi, ktorý strelil jediný gól zápasu. Tri body zostali zaslúžene v Čermeli.

Hlasy trénerov:
Štefan Tarkovič (tréner Košíc):
"Z nášho pohľadu to bol ťažký zápas, lebo sme ho museli vyhrať. Vstúpili sme doňho aktívne, aj počas celého priebehu sme boli lepším mužstvom. Žiaľ, nedokázali sme premieňať šance. Našťastie, v závere sme predsa len strelili víťazný gól. Oceňujem prístup hráčov k zápasu."
Mikuláš Radványi (tréner Dunajskej Stredy): "Ťažko hodnotiť zápas, keď päť minút pred koncom dostaneme gól. Bol to remízový duel, v ktorom sme doplatili na nedôraz pri rohu súpera. Domáci však vyhrali zaslúžene. My sme hrali zle, lebo z futbalu sme ukázali veľmi málo."

FK Dukla Banská Bystrica - FC Spartak Trnava 1:2 (1:1)

Góly: 42. A. Hesek (z pok. kopu) - 9. Tomaček, 67. Coimbra (z pok. kopu), ŽK: 12. Savič, 20. Jakubko, 66. Pleva, 82. Poljovka - 33. P. Čarnota, 37. Coimbra, 42. Banovič, rozhodovali: Trutz - Brendza, Bobko

Zostavy:
Banská Bystrica: Boroš - Poljovka, Marek Hlinka (67. Prekop), Vajda, Savič - M. Pančík ml. (76. Hučko), Pečovský, Pleva (76. Uškovič), Brašeň - A. Hesek, Jakubko
Trnava: Raška - P. Čarnota, Kaprálik, P. Gross, Coimbra - Banovič - Mikinič (81. Mikovič), Procházka, Sabo (46. L. Kováč), Bicák - Tomaček (90.+ Klenkovič).

V Banskej Bystrici vytvorili hosťujúci fanúšikovia svojim hráčom takmer domáce prostredie. Ako prví sa z gólu tešili Trnavčania, keď v 9. min nachytal na hruškách domáceho Boroša strelou pod brvno Tomaček. Domáci futbalisti sa dostávali k zakončeniu, ale nevedeli sa presadiť. Dobré možnosti mali Pančík, Jakubko aj Pleva. Trnava mohla opäť udrieť z diaľky, v 21. min poriadne zamestnal Boroša Procházka strelou z 20 m po zemi. Dukla naďalej tlačila, v 23. min tvrdo strieľal Pančík, ale Raška bol na mieste. Po polhodine sa nepresadil ani Jakubko, ktorý poslal loptu tesne vedľa žrde a brankár Raška vytiahol loptu spod brvna aj po Poljovkovom centrovanom pokuse. Domácim sa napokon podarilo vyrovnať v 42. min. Po súbojoch v strede ihriska zostali nezavinene ležať na trávniku dvaja trnavskí hráči, unikajúceho Pečovského fauloval v šestnástke Banovič a Hesek sa z bieleho bodu nemýlil.

Aj v druhom polčase mala viac z hry domáca Dukla, ale nevyužila gólové šance v podaní Heseka, Jakubka a Pančíka. Prišiel trest, v 66. min unikol Tomaček, fauloval ho Pleva a z nariadeného pokutového kopu strelil gól Trnavy Coimbra. Dukla si vypracovala tlak, ale nevyužila svoje šance. Naopak, v 79. min strieľal Procházka, ale jeho strelu Boroš kryl. Dobrú príležitosť na vyrovnanie mal v 86. min Jakubko, ktorý sa nepresadil z rohu päťky. Trnavčania mohli vedenie zvýšiť v 89. min, ale Tomaček z priameho kopu spoza šestnástky nastrelil spoluhráča Bicáka. Hostia vyťažili z minima maximum a šťastne zvíťazili.

Hlasy trénerov:
Štefan Zaťko (tréner B. Bystrice): "Gratulujem súperovi k víťazstvu. Zápas sme si prehrali sami. Spravili sme dve chyby, po ktorých sme dostali góly. Chýbal nám pokoj v zakončení. Mužstvo ťažko znášalo psychický tlak po prehre v Senici, ale moji hráči bojovali a podali statočný výkon. Mužstvu nemám čo vyčítať, ale musíme sa zlepšiť najmä v defenzíve."
Dušan Radolský (tréner Trnavy): "V prvom rade sa teším, že sme vyhrali. Takým spôsobom, ako hra vyzerala a čo sme mali k dispozícii, to je už iná záležitosť. Zabojovali sme však, mali sme šťastie a preukázali sme veľmi veľa úsilia. Banská Bystrica hrala nátlakový futbal, ale my sme to ustáli."

ŠK Slovan Bratislava - 1. FC Tatran Prešov 4:0 (2:0)

Góly: 80. a 90.+ Šebo, 10. I. Žofčák, 36. Kordič, ŽK: 56. Á. Szarka -10. Čep, 20. P. Bašista, 26. Josl, 52. Macko, 85 Krajník, rozhodovali: Valášek - Sluk, Kubačka, 2515 divákov

Zostavy:
Slovan: Putnocký - Pauschek (80. Jánošík), Dobrotka, Kolčák, Hrdlička - Milinkovič, Guédé, F. Kiss, I. Žofčák (71. Grendel) - Kordič, Á. Szarka (66. Šebo)
Prešov: Plánička - P. Petráš, P. Bašista (46. Martin Baran), Čep, Josl - Krajník - Papaj (46. Guba), Macko, Vyskočil (75. Katona), Vršajevič - Žůrek

Slovanisti sa ujali vedenia v 10. min, keď brankár hostí Plánička vyrazil Žofčákov pokutový kop, ale na dorážku kapitána domácich bol už krátky. Najkrajšie momenty prvého polčasu priniesol úsek medzi 21. a 24. min, keď obaja brankári predviedli niekoľko bezchybných zákrokov. Najskôr v 21. min Plánička bravúrne vytlačil na rohový kop presnú strelu Žofčáka z 22 metrov. Vzápätí si gólman hostí poradil aj s tvrdou strelou Milinkoviča z hranice pokutového územia a hneď nato domáci brankár Putnocký iba nohou vyrazil gólovú možnosť hosťujúceho Žůreka. V 25. min pohotový Papajov volej tesne minul bránku "belasých". Domáci futbalisti pridali druhý gól v 36. min, keď sa hlavou presadil Kordič. Dve minúty pred koncom prvého polčasu mali šance znížiť stav stretnutia hosťujúci Macko a Papaj, ale Putnockého.

Najväčšiu šancu na zvýšenie náskoku domácich mal v 68. min Kordič, ale jeho samostatný nájazd pozorný Plánička na hranici pokutového územia zmaril. V 80. min svoje zaváhanie Kordič napravil, keď ušiel obrane Prešova a pripravil čistú gólovú šancu pre úplne voľného Šeba. Útočník Slovana tretím gólom oslávil návrat na hraciu plochu po nedávnom bolestivom zranení tváre. V závere zápasu musel Putnocký dvakrát riešiť nebezpečné situácie pred svojou bránkou, ale udržal si čisté konto. Svoju chuť po góloch potvrdil Šebo aj v nadstavenom čase, keď spoza pokutového územia upravil na konečných 4:0.

Hlasy trénerov:
Karel Jarolím (tréner Slovana): "Vedeli sme, že nás čaká nebezpečný súper, pretože Prešov má vo svojom mužstve niekoľko hráčov, ktorí vedia zužitkovať rýchle protiútoky. Našťastie sa nám podaril vstup do stretnutia a veľmi skoro sme vyhrávali 1:0. Za zlomový moment považujem 24. minútu, keď sme mali dve veľké šance na zvýšenie náskoku, no vzápätí nás podržal brankár Putnocký, ktorý nohou vyrazil Žůrekovu gólovú šancu. Upokojil nás druhý gól, ktorý sme dali ešte v prvom polčase a potom v závere stretnutia sme naše víťazstvo potvrdili ďalšími dvoma presnými zásahmi."
Ladislav Pecko (tréner Prešova): "Nepodarilo sa nám naplniť ambície, s ktorými sme na Slovan cestovali. Chceli sme tu uhrať aspoň bod, pretože sme v situácii, keď tie body mimoriadne potrebujeme. Teraz sa musíme sústrediť na ďalšie stretnutia, ktoré nás čakajú, aby sme aspoň v tých dosiahli úspešné výsledky. Prehra 0:4 so Slovanom je pre nás krutá. Nemyslím si, že sme boli o triedu horší, žiaľ, nevyužili sme niektoré možnosti a Slovan nás v závere stretnutia potrestal dvoma gólmi."


MŠK Žilina - MFK Dubnica 0:0

ŽK: 50. Bello, 73. Mabouka - 14. Trousil, 57. Porázik, 68. T. Bruško, rozhodovali: Chmura - E. Weiss, Ádám, 3232 divákov

Zostavy:
Žilina: Dúbravka - Mabouka, Ľ. Guldan, Šourek, Patrik Mráz - Štrba - Pich (46. Škvarka), P. Poliaček (60. Lietava), Bello - M. Ceesay, T. Majtán (76. S. Angelovič)
Dubnica: Pavol Kováč - M. Ižvolt, Trousil, Nosek, L. Beňo - J. Vavrík - M. Kuzma, T. Bruško (79. Grabež), Polách, Šulek - Porázik (60. J. Zápotoka)

Žilinčania sa v prvom domácom stretnutí snažili odčiniť nevydarený vstup do jarnej časti súťaže, už od úvodných minút si vytvárali gólové príležitosti. V 3. min nebezpečne hlavičkoval z bodu pokutového kopu Ceesay po centri z pravej strany, ale len do rúk brankára Kováča. O dve minúty domáci opäť pohrozili, tentoraz hlavičkoval Bello tesne vedľa. Hostia poslali prvú strelu do priestoru žilinskej bránky v 17. min, Poláchov pokus však letel asi meter nad brvno. Veľmi blízko ku gólu mali Žilinčania v 26. min, Bello potiahol loptu stredom ihriska, pred dubnickou šestnástkou prihral do behu Ceesayovi, jeho strela však letela vedľa Kováčovej bránky. Strelecké šťastie skúšali v ďalších minútach dvakrát Majtán a raz Pich, ale ani jeden z pokusov neskončil v Kováčovej sieti.

Hneď po príchode z kabín mal na začiatku druhého polčasu ďalšiu šancu Ceesay, ale aj teraz pálil z hranice pokutového územia vedľa. V 54. min musel zasahovať domáci brankár Dúbravka, Vavríkovu strelu asi z 18 m vyboxoval na roh. Žilina nevyužila ani ďalšiu veľkú šancu v 58. min, keď sprava centroval obranca Mabouka, ale pred bránkou sa nikomu z dobiehajúcich hráčov nepodarilo usmerniť loptu správnym smerom. Stav sa nemenil ani v 69. min, po faule na Ceesaya kopal Mráz priamy kop zo 17 m, jeho oblúčik ponad múr išiel vedľa. Podobná situácia sa zopakovala o dve minúty na druhej strane ihriska, Polách zo štandardnej situácie tiež nemieril presne. Dve minúty pred koncom mohli o osude zápasu rozhodnúť hostia. Zápotoka vysunul do brejku striedajúceho Grabeža, ale ten sám proti Dúbravkovi zaváhal. S pribúdajúcimi minútami mali domáci ešte niekoľko príležitostí, chýbal im však aj povestný kúsok šťastia. Gól už nepadol a Dubničania si odviezli spod Dubňa cenný bod.

Hlasy trénerov:
Pavel Hapal (tréner Žiliny): "Súper mal dve šance na gól, ale inak sme chceli celých 90 minút vyhrať. Chýbala nám však myšlienka, nedokázali sme sa presadiť, chýbala nám aj určitá drzosť. Keby sme dali na začiatku gól, možno by to bolo iné. Musíme ísť ďalej, toto mužstvo už párkrát ukázalo svoju tvár, keď bolo ťažko."
Peter Gergely (tréner Dubnice): "Bod je spravodlivý, aj my sme mali šance, domáci ich mali niekoľko. Nebol to zlý zápas. Na začiatku sme mali možno šťastie po hlavičkách súpera. S bodom aj výkonom som spokojný."