Main Content

Hokej: Sojčík gólmi zavelil ku košickému obratu: "Ukázali sme silu kolektívu"

nedeľa, 14. december 2014 20:05 | Autor: TASR

Poprad 14. decembra (TASR) - Štvrté tohtosezónne derby medzi HK Poprad a HC Košice prinieslo zaujímavé hokejové divadlo. Domáci Popradčania viedli v 15. minúte už 3:0, no napriek tomu bral všetky tri body ich súper. Úradujúci majster otočil vývoj zápasu a vyhral tretí vzájomný zápas v rade.

V búrlivej atmosfére mali domáci "kamzíci" výborný štart do zápasu a prvá tretina bola jednoznačne v ich réžii. Na strely ju vyhrali 12:4, na góly 3:0 a v 15. minúte vyhnali z bránky neistého Melicherčíka. Po prestávke však vzali vývoj zápasu do vlastných rúk Košičania. "Viedli sme 4:1 a onedlho už bolo 4:5. Také niečo by zlomilo aj silnejšie mužstvá. Položilo to aj nás. Som z tohto zápasu sklamaný. Presvedčili sme sa, že ak chceme Košice zdolať, všetci hráči musia podať nadštandardný výkon," povedal po stretnutí tréner Popradu Milan Jančuška.

Omnoho spokojnejší boli po stretnutí hráči Košíc. "Prvá tretina nám vôbec nevyšla. Od druhej sme už začali napĺňať to, čo sme si povedali. Hoci sme v nej inkasovali jeden gól, išli sme za víťazstvom. Ukázali sme silu nášho kolektívu tým, že sme dokázali otočiť nepriaznivý vývoj, navyše na ľade súpera," poznamenal po stretnutí útočník HC Košice Peter Sojčík. Ten v zápase korigoval na priebežných 3:1 a neskôr aj na 4:2. Gólovo to bol pre Sojčíka najvydarenejší zápas v sezóne.

Hernú pohodu štvrtej formácie "oceliarov" potvrdil aj Jakub Suja, ktorý vyrovnával na 4:4. "Štvrtá formácia je na to, aby hlavne neinkasovala. Dnes sme však ukázali, že ak dostaneme dôveru, vieme prispieť aj v ofenzíve," uviedol Sojčík pre TASR. Víťazstvom v Poprade si Košičania upevnili prvú priečku v tabuľke. Druhá Nitra zdolala Trenčín 2:0 a tak zostáva náskok aktuálneho majstra na vicemajstra naďalej štvorbodový. "Samozrejme, že po takomto úvode zápasu sme radi za víťazstvo v derby stretnutí. Počas prestávky, ktorá nás teraz čaká, sa nám bude aj trénovať lepšie, než keby sme z Popradu odchádzali so sklonenými hlavami," dodal tréner Košičanov Anton Tomko.