Main Content

Lyžovanie-MS: Mazeová mieri za zlatom v alpskej kombinácii, je na čele po zjazde

pondelok, 9. február 2015 20:05 | Autor: TASR

Lyžovanie-MS: Mazeová mieri za zlatom v alpskej kombinácii, je na čele po zjazde
Lyžovanie-MS: Mazeová mieri za zlatom v alpskej kombinácii, je na čele po zjazde | zdroj: © TASR

Vail/Beaver Creek 9. februára (TASR) - Slovinka Tina Mazeová je na najlepšej ceste k zisku druhej zlatej medaily na MS v alpských lyžiarskych disciplínach. Líderka Svetového pohára sa usadila na čele po prvej časti pondelkovej alpskej kombinácie, keď na trati Raptor v americkom Beaver Creeku zajazdila najrýchlejší čas (1:45,25 min) a na druhú Švajčiarku Laru Gutovú mala k dobru dve stotiny sekundy. Tretí najlepší výkon v kombinačnom zjazde predviedla Rakúšanka Anna Fenningerová (+0,26).

Mazeová, ktorá si na 43. MS vyjazdila už zlato v zjazde a striebro v super-G, si vytvorila ideálnu východiskovú pozíciu pred druhou časťou kombinácie - slalomom (štart o 22.15 SEČ). Gutová a Fenningerová by ju za normálnych okolností nemali ohroziť, rakúske slalomové špecialistky Nicole Hospová (+0,90), Michaela Kirchgasserová (+1,33) a Kathrin Zettelová (+1,75) dosiahli v zjazde relatívne dobré časy, no museli by sa spoliehať na zaváhanie slovinskej superstar, ak by chceli pomýšľať na titul.

Ďalšie sklamanie zažila domáca nádej Lindsey Vonnová, ktorá zajazdila v kombinačnom zjazde až siedmy najrýchlejší čas (+1,31). Jej výsledkový posun vpred je vysoko nepravdepodobný, keďže slalom nejazdila vo SP už dva roky. Nedarilo sa ani jej skúsenej krajanke Julii Mancusovej, ktorá bola priebežne 17. (+2,67).