Main Content

Tréner Weiss sa oprel do Calzonu: Nemusí nás urážať! Hovorí o Makovi aj o svojom synovi

streda, 10. júl 2024 08:18 | Autor: Jakub Vaverka

Vladimír Weiss starší
Vladimír Weiss starší | zdroj: TASR

Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss starší poslal na tlačovej konferencii pred prvým predkolom Ligy majstrov niekoľko ostrých odkazov trénerovi národného tímu Francescovi Calzonovi.

Weiss st. reagoval na Calzonovu tlačovú konferenciu po návrate z EURO 2024, kde taliansky kouč kritizoval svojich kritikov a spomenul viaceré zvučné mená slovenského futbalového prostredia. Calzona taktiež uviedol, že téma Róbert Mak je pre neho už stratou času, pričom v minulosti z tímu vyradil aj Vladimíra Weissa mladšieho, dovtedy pravidelného reprezentanta. 

„Mojou povinnosťou je chrániť môjho syna, mojich hráčov aj ľudí v klube, preto by som sa rád vrátil k reprezentácii. Chcem pogratulovať hráčom za vynikajúce výkony, rukopis Calzonu je očividný. Hráči hrali výborne, boli takticky pripravení výborne. Nemusí však urážať náš všetkých, ktorí sme pracovali v slovenskom futbale predtým," rozhovoril sa Vladimír Weiss starší. 

„Gratulujem mu, podal dobrý výkon, očividne, qale nemusí urážať všetkých slovanistov a spomínať ich. Ak by Mák nedal gól Islandu, možno by na tej lavičke ani nebol. Nech si váži ľudí. Ak by prišiel, rád si s ním vypijem kávu," pokračuje kouč Slovana.

„Povedať o Makovi, že Mak nestojí za reč. To Roba uráža. Urobil pre neho v kvalifikácii veľa. Povedal iba svoj názor, otvoril si ústa, pretože preletel niekoľko tisíc kilometrov. Keď vyradil môjho syna, prasklo mu srdce, aj mne a aj mojej manželke, ale bolo to jeho rozhodnutie. Tiež som si po MS v Afrike myslel, že som najmúdrejší tréner na svete a opak bol pravdou," dodal Weiss st.