Main Content

Dávid Hancko a Liverpool FC: Čo hovorí hráč, aká je situácia, a prečo to zrejme nevyjde

štvrtok, 18. júl 2024 08:38 | Autor: Jakub Vaverka

Albert Rusnák a David Hancko oslavujú gól Slovenska
Albert Rusnák a David Hancko oslavujú gól Slovenska | zdroj: TASR

Dávid Hancko patrí na letnom prestupovom trhu medzi najžiadanejších obrancov. Dôvodom sú jeho výborné výkony a pomerne nízka cena. Kedy zmení dres?

Bývalý hráč MŠK Žilina či Sparty Praha je momentálne hviezdou holandského Feyenoordu Rotterdam a aj slovenského národného tímu. Potvrdil to aj na ME 2024 v Nemecku, kde patril medzi najlepších hráčov tímu talianskeho kouča Francesca Calzonu.

O Dávida sa podľa rôznych zdrojov zaujímajú Atlético Madrid a Manchester United, spomínali sa aj Paríž Saint-Germain a Liverpool FC. Predovšetkým Anfield by bol pre Hancka zaujímavou adresou, pretože The Reds prevzal kouč Arne Slot, ktorý ho viedol vo Feyenoorde.

Odchod Slováka do červenej časti Liverpoolu je ale málo reálny. „Rozprával som sa s ním už viackrát, ale mám pocit, že hráča na moju pozíciu nehľadajú. Prajem mu len to najlepšie, je to úžasný tréner. Nemyslím si, ale že prestup do Liverpoolu vyjde," povedal pred niekoľkými dňami pre holandský plátok Voetbal International.

Faktom je, že The Reds majú na Hanckov post Kostasa Tsimikasa a Andrewa Robertsona, pričom do hry prichádza aj Joe Gomez. Ak by teda aj Dávid Hancko prišiel na ikonický Anfield Road, zrejme by pravidelne nenastupoval, čo nechce. Nič to nemení na tom, že Premier League by mu typologicky sedela.