Main Content

REBRÍČEK: 5 naväčších úspechov slovenskej reprezentácie

nedeľa, 18. august 2013 12:09 | Autor: Jakub Mihálik

Slovenská futbalová reprezentácia v súčasnosti prežíva menšiu krízu a obrodu, o ktorú sa snaží nový tréner Ján Kozák. Za 20 rokov existencie samostatného reprezentačného výberu sme nezažili veľa medzinárodných úspechov. Predsa len sa však nejaké nájdu a v tomto rebríčku vám predstavíme tie najväčšie. Pamätáte si na všetky?

ME 17 Slovensko 2013

ME 17 Slovensko 2013

Jedným z najväčších diplomatických úspechov našich funkcionárov bolo tohtoročné pridelenie európskeho šampionátu v kategórii do 17 rokov Slovensku. Štyri slovenské mestá mali šancu ukázať svoju pripravenosť a organizátori v Nitre, Zlatých Moravciach, Dubnici a Žiline rozhodne nesklamali, ba naopak. Nesklamali ani naši dorasteneckí reprezentanti, ktorí mali po dlhom čase opäť šancu ukázať sa, nielen doma, ale aj prípadným zahraničným záujemcom. Do turnaja vstúpili naši reprezentanti výhrou nad susedným Rakúskom, keď v nadstavenom čase rozhodol Slaninka. Nasledovala remíza s mládežníckym veľmi silným tímom Švajčiarska a bezgólový duel so Švédskom, čo v konečnom zúčtovaní znamenalo, že naši mladíci postúpili do semifinále z prvého miesta. V ňom narazili na favorita z Apeninského polostrova, ktorý našim chlapcom ďalej snívať nedovolil a po výhre 2:0 postúpil do finále turnaja. Semifinálová účasť, ako i predvedená hra však  boli jednoznačným úspechom našich reprezentantov, podčiarknutým o fakt, že vďaka účasti medzi 4 najlepšími sme si zabezpečili účasť na svetovom šampionáte tejto vekovej kategórie, ktorý sa bude konať v Spojených arabských emirátoch, a na ktorom môžeme opäť zaznamenať úspech.

Nominácia slovenskej reprezentácie:
Brankári: Martin Junas (FK Senica), Juraj Semanko (1. FC Slovácko/ČR)
Obrancovia: Denis Vavro, Andrej Kadlec (obaja MŠK Žilina), Michal Vodecký, Šimon Kupec (obaja FK Dukla Banská Bystrica), Erik Otrísal (FK Senica), Attila Varga (Juventus Turín/Tal.)
Stredopoliari: Martin Slaninka, Miroslav Káčer (obaja MŠK Žilina), Jakub Grič (MFK Zemplín Michalovce), Filip Lesniak (Tottenham Hotspur/Angl.), Lukáš Haraslín (ŠK Slovan Bratislava), Nikolas Špalek (FC Nitra), Tomáš Zázrivec (Aston Villa/Angl.)
Útočníci: Martin Vlček (AS Trenčín), Tomáš Vestenický (FC Nitra), Lukáš Čmelík (MŠK Žilina)

 

Odporúčané články