Main Content

Hokej: Hlasy po zápase 14. kola extraligy B. Bystrica - Košice (4:3)

nedeľa, 20. október 2013 20:05 | Autor: TASR

Hlasy po zápase 14. kola extraligy B. Bystrica - Košice (4:3)

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Veľmi dobre sme vstúpili do zápasu, paradoxne však súper vyrovnal, prevzal po prestávke iniciatívu, opäť však zaúradoval ďalší paradox a góly sme strieľali my. Ku koncu sme víťazstvo ubránili vďaka všetkým, zvládli sme všetko, aj keď mal súper korčuliarsky navrch. Naše druhé miesto nás zaväzuje na to, aby sme zvýšili zodpovednosť v každom zápase. Nie sme hokejoví virtuózi, zdobí nás bojovnosť, jednoduchosť, priamočiarosť. Pozeráme sa stále dopredu so snahou neustále sa zlepšovať."

Anton Tomko, kouč Košíc: "Bol to dramatický zápas, nám v prvej tretine chýbal pohyb a súper nás prestrieľal. Skóre bolo však priaznivé, pridali sme aj lepší pohyb, no dve hrubé chyby nás stáli veľmi veľa. Prehrávali sme o dva, v úvode tretej tretiny hrozivo o tri a aj keď sme sa dostali na kontakt, už sme vyrovnať proti odhodlanému súperovi nestihli. Bystričania hrajú bojovne, so systémom, a to ich zdobí. Aj Američania v tíme sú pre nich prínosom a brankár ich taktiež podržal, považujem ich za príjemné prekvapenie sezóny."

Tomáš Zigo, jeden zo štyroch strelcov gólu B. Bystrice: "Užívame si toto víťazstvo, nakoniec to bolo vidieť aj na ľade i v šatni. Na Košice sa v tabuľke doťahujeme, určite sa pousilujeme ich naháňať aj naďalej. Môj gól padol v tlačenici, predtým sa nám puky neodrážali, teraz naopak, bola to dobrá robota našej celej formácie."

Matej Češík, autor úvodného gólu Košíc: "Vývin zápasu bol taký, že sme chytali zajaca za chvosť a chytiť sa nám ho nepodarilo. Máme kvalitné mužstvo, mňa osobne posúva konkurencia vpred. Vstupy do zápasov nemáme také, aké by sme si predstavovali, súper lepšie začal, zachytil úvod a nám sa už stratu nepodarilo zlikvidovať. Pri mojom góle som si len hovoril, aby mi puk padol na hokejku a stalo sa presne, čo som si želal."

dd /k dispozícii zvukový záznam a videozáznam