Main Content

Hokej: Hlasy po zápase 12. kola extraligy B. Bystrica - Zvolen (2:1)

utorok, 15. október 2013 21:05 | Autor: TASR

Hlasy po zápase 12. kola extraligy B. Bystrica - Zvolen (2:1)

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Zápas mal dve polovice, v prvej sme boli lepší, viedli sme o dva góly. Po kontaktnom súper ožil, vytvoril si veľký tlak a v závere nás podržal vo výbornej atmosfére brankár Kkalemba. Pán Šupler spomenul, nie je to o šibnutí čarovného prútika, stačí však jeden impulz a videli ste v tretej tretine ako Zvolen ožil. Opakujem však, bol to zápas medzi Banskou Bystricou a Zvolenom, nie medzi mnou a Júliusom Šuplerom."

Július Šupler, kouč HKM Zvolen: "Bolo to pravé derby so všetkým, čo k tomu patrí, v prvej tretine nás súper prevýšil početnosťou streľby, v aktivite, viazla nám súčinnosť prechodu do útočného pásma a slabinou celý zápas bolo premieňanie šancí. Prospelo nám stiahnutie formácii a ich preskupenie na tri a v závere sme mali blízko k vyrovnaniu. Cením si bojovnosť, plnenie taktiky, no nemám čarovný prútik, aby sa hneď všetko pomenilo. Minimálne tri týždne treba, aby sa niečo dosiahlo, niektoré návyky treba zbúrať, to sú ďalšie tri mesiace a ak chcete hráčov niečo naučiť, tak je to aj pol roka. Teraz hráme hokej po starom a len postupne sa niečo učia. Pocit väčšej zodpovednosti, v tom je rozdiel medzi mojím zahraničným a terajším pôsobením, predsa len doma je to iné. V jednom je to však rovnaké, je to tlak, stres, sústavná výchovná práca. Na zvolenskom mužstve treba denno denne pracovať. Netrénoval som doma vyše 20 rokov, je to špecifický pocit. Zmenilo sa tu strašne veľa, v súťažiach kedysi vyrastali hokejisti, z ktorých sa stali špičkoví hráči. Zastavili sa finančné toky, nové sa nevytvorili, chýba zákon o športe, veľa hráčov odišlo do zahraničia. Podmienky sú iné, no mladí hráči budú neustále vyrastať, aj preto si treba ceniť ľudí pracujúcich v hokeji. Máme históriu, tradíciu, len treba prácu skvalitniť."

Petr Kafka, strelec gólu B. Bystrice: "Sme radi, že sme si zopakovali spolu s Radom Heizerom góly z prvého zápasu vo Zvolene. Strelecky nám prvé tretiny väčšinou nejdú, no zomkli sme sa, vychádzali zo zaistenej obrany, aj sme sa natlačili často pred bránku a z toho padli dva naše góly. A ten dramatický záver, vždy to tak musí byť, aby sme dostali divákov do varu, zatiaľ sa ná to darí, body získavame a v tomto budeme pokračovať."

Michal Chovan, autor jediného gólu Zvolena: "Tréner nám zdôraznil, že ak tvrdo zapracujeme, body budeme získavať, len treba hrať na sto percent. Šance sa nám zatiaľ nedarí premieňať a aj chybám v obrane sme sa nevyvarovali. Mužstvo je v kŕči, ťažko sa vyhráva, chýba nám ľahkosť."